Växthusen

Maj-juni 2014
När potatisen i sina hinkar hade flyttat ut ur det stora växthuset grävdes det två bäddar med en "gång" emellan. Löven från dammrensningen har lagst ovanpå, i väntan på koskit och köksavfall. Detta grävdes ner (koskit till höger och köksavfallet till vänster) och myllades ner i jorden. Ovanpå det hela lades tidningar och gamla mattor för att hålla ogräset borta. Där ska det nu ligga och komposteras till våren 2015, då det ska planteras tomater och gurka i dessa bäddar.
Under tiden hoppas vi kunna skörda massor med blå vindruvor från vinrankan.
På bilden nedan står några av de x hinkarna med tidigt satt potatis, längs med växthusväggen.
I den fina jorden som bildats i en gammal "drivbänk", som tidigare stod invid det stora växthuset, planterades rabarber från andra ställen på gården och senare även från Villa Linnea.
Jämför hur det såg ut hösten 2013 på bilden nedan. Badkaret och "drivbänken" har tagits bort och placerats på andra ställen. Badkaret står och samlar regnvatten invid boningshuset och "drivbänken" står vid kompostplatsen i väntan på en ny användning.
Växthusen fotade från andra hållet tidig vår 2014 (nedan). I förgrunden syns en tvättställning som vintern har gått hårt åt. Den rätades senare upp och stabiliserades för framtida bruk.

Senare på våren 2014.

Historien om de båda växthusen som finns på gården började för vår del redan i oktober 2013. Då var det första gången jag var hos herr Traktor och hälsade på och vi röjde ut i båda det lilla och det stora växthuset. Det här är de första bilderna som Mdm Traktor tog i växthusen.
 
Stora växthuset/FÖRE
Stora växthuset/EFTER
 
 
Lilla växthuset/EFTER
Vinrankorna och mini-kiwin fick vara kvar.
 

Inga kommentarer: