tisdag 25 februari 2014

Grundlitteratur i självhushållning

http://www.adlibris.com/se/bok/sjalvhushallning-pa-djupadal-9789174242027
 
(från adlibris hemsida om boken)

Bondepraktika för 2000-talet
 
Det går en grön våg genom Sverige. Allt fler odlar sin trädgård, sina grönsaker och sin längtan efter ett mer jordnära och meningsfullt liv. Att skapa något själv i en värld där allt finns att köpa färdigt.
På 70-talet kom John Seymours klassiska bok Självhushållning. Det var med den i handen som Gustav och Marie Mandelmann började sitt liv som självhushållare och lärde sig hur man plöjer en åker, plockar en kyckling och bygger en gärdesgård. Nu driver de gården Djupadal på Österlen - småskaligt och ekologiskt. De odlar säd, grönsaker, frukt och blommor, de håller kor, får, grisar, ankor, gäss och höns och de driver ett gårdscafé. Allt som är möjligt producerar de själva eller tager vad de haver på gården eller runtomkring.
Självhushållning på Djupadal är en handbok för alla som drömmer om att odla och ha djur, som kanske redan har en gård eller bara lockas av ett liv bortom storskaligheten. Det är på samma gång en personlig betraktelse och en användbar och faktaspäckad bok - baserad på egna kunskaper och erfarenheter - om allt som finns att göra på en liten gård från tidiga våren till djupa vintern.

Foto: Marie Mandelmann. Teckningar: Tora Mandelmann.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Yippie!!! John Seymore´s bok "Självhushållning" (som Mandelmanns hade när de började sitt självhushållningsliv) kommer som nytryck till midsommar 2014. Jag har beställ ett ex!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
http://www.adlibris.com/se/bok/hons-i-tradgard-9789127132948 
Från adlibris hemsida om boken: Med en flock höns i trädgården har man aldrig tråkigt. De är både personliga och underhållande och kräver inte mycket av daglig vård för att trivas. Men hönsägaren ställs ändå inför många frågor. Skötsel, utfodring, beteende, hälsa och sjukdom, avel och raser, ruvning och kycklingar här finns allt man behöver veta. Olika raser presenteras och ritningar på hur hönshus och utegård kan se ut och inredas.

/Mdm Traktor
 

Inga kommentarer: