måndag 8 december 2014

4:e odlingslådan på plats

Den 4:e odlingslådan (med måtten 1,5 x 4,5 m) har kommit på plats så här i december. Anledningen till att det blev så sent (eller tidigt!) är att det i den ena delen ska bli drivbänk i vår och i den andra delen ska det bli varmbänk i februari. Blir det massor med tjäle och snö (hoppas jag!) så slipper man gräva ur för varmbänken och förhoppningsvis tinar drivbänken upp fortare när glasrutorna redan ligger på.
Drivbänksdelen:
IMG_1223 IMG_1231
Först bottnades med en massa tidningar (inte helt nödvändigt, men nu fanns det ett lager som kom till återanvändning), jord från en av åkrarna fylldes på, sen grävdes två “rännor” i bädden för iläggning av en blandad kökskompost och överst lades ett lager jord. Gamla fönster från Villa Linnea ska skruvas fast i lådan, men nu ligger de bara löst på odlingslådan. Ovanpå fönstren lades det uttjänta trasmattor och till sist lades tre “bakar” ovanpå alltihop för att hålla det hela på plats.
IMG_1234IMG_1236IMG_1237
Varmbänksdelen:
I den bortre delen (som ska bli varmbänk) är det helt tomt under glasrutor & trasmattor. Varmbänken kommer alltså att ligga ovanför markytan, som en upphöjd bädd. Vi får se hur detta experiment lyckas!?
IMG_1248IMG_1249IMG_1250
En ny kökskompost (i den gröna) och en ny trädgårdskompost (i den grå) är startade.
IMG_1252
Nu inväntas våren!
/Mdm Traktor

Inga kommentarer: