söndag 7 juni 2015

Bara till dekoration, inte för att äta

Min strävan i trädgården är att allt som finns där ska vara ätbart. Blomrabatterna kanske inte ska/kan uppfylla det "kravet", men nästan. Många blommor (och hela växter) är ätbara fast man inte tänker på det. Om inte annat så är det vackert med squashblommor, violer, kärleksört, gräslöksblommor, vit gurkört och rosor i salladen.
 Lite icke ätbart, alltså så´nt som bara är för dekoration, finns det givetvis också i trädgården. Helst vill jag ha många lyktor och marschallhållare utomhus, så man kan tända eld/ar när som helst på året. Just nu finns det inte så många på Gården, så det blir en intressant uppgift att skaffa fler under sommaren. Snygga, speciella och läckra ska de vara!
 
 Rost och svart smide är favoriter när det gäller "färg" i trädgården. Armeringsjärn (som bön- & ärt-stöd, rosenbåge), rostiga konservburkar (som ytterkrukor), rostiga fjärilar, smidesskyltar, trasiga smides-"statyer" (paret i krukan), keramik-figurer/-blommor/-humlebad uppflugna på armeringsjärn  och önskeprinsar finns det alltid plats för bland växterna.
Fungerar humlebad?
 
Välkommen in genom rosenbågen till köksträdgården!
Keramik, terrakotta och betong förekommer också.
Humle och Kaprifol ska så småningom slingra sig upp över rosenbågen av armeringsjärn.
Trädet i krukan i bakgrunden är ett olivträd. Kanske sjunger det på sista versen?!
Kaprifolen kommer från kusin M. Det är kul att ha växter i trädgården som man har fått av, eller tagit från, någon annans trädgård. Jag önskar mig alltid att gästerna gräver upp nå´t i sin egen trädgård, om de vill ge mig blommor. Man tänker alltid på den personen när man går förbi och ser växten/blomman sen. Humlen kommer från annan plats på Gården.
Självklart finns det även trädgårdstomtar och trädgårdsälvor som vaktar det som växer. 
 
Herr Traktor!?
 

Inga kommentarer: