söndag 4 januari 2015

Min nya klädkammare

Det ska bli så skönt att bo på ett ställe och ha alla sina kläder och andra pinaler på en och samma plats och inte utspridda på tre, som jag har haft det mer eller mindre det senaste året. Ett viktigt förvaringsutrymme (kanske det viktigaste!?) är garderoben/klädkammaren. Av ett förråd innanför sovrummet (med en himla massa brôte, som vi städat ut), har vi gjort en klädkammare till mig. Väggar och golv är vitmålade, en stadig konstruktion för en 4,3 m lång rundstav är förankrad i golv och vägg och det finns ett öppningsbart fönster. Hur bra som helst.
FÖRE/UNDER TIDEN/EFTER
IMG_1156IMG_1233IMG_1292
Det är nästan klart, det fattas bara färg på fönstret och färg + krokar på listen på väggen till höger.
Nu är det mesta i kläd- & skoväg från Stockholm och Villa Linnea inhängt i klädkammaren tillsammans med de kläder som redan hade flyttat hit.
Äntligen överblick över alla kläder och dags för en rejäl utrensning!
Mattan och “pallen”, som är en pianostol, fanns på gården. Det finns en guldgruva av möbler och andra saker här, som får ett nytt liv i ett nytt sammanhang. Som att ha ett eget loppis! Mangeln ni ser på första bilden står på vänt för en ny användning och hatthyllorna skänktes till en second hand-butik i närheten.
De gamla svarta kängorna hittade jag när vi röjde i förrådet innan utrymmet blev min klädkammare. De kanske får ett nytt liv på mina fötter, man vet ju aldrig!?
IMG_1275
IMG_1276 IMG_1277
MdmTraktor

1 kommentar:

Rost och rädisor sa...

Gott med rejäl garderob, blir ju jättefint! Förstår inte hur du orkat med tre ställen tidigare. Det är sånt jag har mardrömmar om.
Kram Anette