måndag 19 januari 2015

Mot ett mer ekologisk liv

Jag har bestämt mig för att byta ut minst ett livsmedel/en vara i köket/hushållet per månad till en ekologisk variant. I januari blev det våra corn flakes som blev utbytta till Änglamark.
th
Små, små steg, men ack så viktiga, tycker jag. Det finns redan en hel del ekologiska varor på Gården förstås, men nu ska det alltså bli minst 12 till.
Nu gäller det att få med herr Traktor på tåget också, eller kanske hellre på traktorn!

Mme T

4 kommentarer:

Veronica sa...

Joo, det där ekologiska är bra och en bra tanke är att oxå byta ut några produkter i taget. Jag hoppas ju i min tur på ekologiska ägg om mina Dvärkochin nu börjar värpa nån gång! Nu strejkar de i varjefall och hittills har jag inte fått ett enda ägg av de fem fina :)
Jag har haft mina i 1,5 månader nu och jag har oxå den där perfekta "brickan" under pinnarna... Problemet är att de sover i en stor hög på ovansidan av rederna istället för på pinnarna :o

Kram

Anjas Hill sa...

Nu måste jag fråga rakt ut;-): När blev madame fru Traktor?
Madame var ju på jakt efter en kamelfarmare och det är ju inte såååå himla länge sedan :-)!

Alltså: NÄR? HUR? VAR? VEM?
Just nu struntar jag i ekologin och bryr mig bara om fysiologin;-)

;-)))!
/Anja

Laila sa...

Tjoho, nu har jag hittat hit!
Snart dags att fixa raggmunk ed våra egna ekologiska potatisar och ekoägg från favoritaffärensom numera har ekoalternativ till nästan alla livsmed el :-). När jag får lite mera tid ska jag uppdatera mig mera om vad som hänt i madams liv!!!
Kram

Annika Christensen sa...

Bra ide.
Där hittar du även eko-såjord som Rölunda har haft i 20 år.
Änlgamark såjord med andra ord.
Ha det gott
Annika