söndag 26 april 2015

Förodlad potatis i en halv odlingslåda

21 förodlade potatisar åkte i jorden i går. I en halv odlingslåda (1,5 x 2,25 m) får de trängas och ge varandra mod att växa vidare. De har fått acklimatisera sig i växthuset några dagar innan. Tyvärr har det blåst så väldeliga så jag har inte velat plantera dem tidigare. De har “ränt iväg” rätt så ordentligt i det alldeles för varma blomrummet, så det verkade ömtåliga. Nu satte jag dem så djupt som möjligt så att det kan bildas rötter och potatisar längs hela blasten. Annars så ser de ju rätt fina ut i blasten redan nu!
IMG_1902
IMG_1912
IMG_1903IMG_1904
IMG_1906IMG_1907
IMG_1908IMG_1909 
Med dubbel fiberduk och med ett stort hopp till “potatisvänligt” väder fram till midsommar ska vi väl lyckas få fin potatis redan i juni/juli. Sorten är Amandine, men jag tror det har slunkit med några potatisar av en annan sort också. Midsommarpotatisen tar vi förhoppningsvis från växthuset ;)
I den andra delen av odlingslådan skymtar vitlöken. Den är redan kraftig och båda sorterna växer så det knakar. Blasten smakar mycket vitlök och är urgod i salladen!
I bakgrunden, mellan köksträdgården och åkern, skymtar den påbörjade kompostlimpan.
IMG_1916
Trevlig söndag önskar
Mme T

1 kommentar:

Jenny Nilsson sa...

Hej!
Vi är fyra studenter på Lunds universitet som skulle vilja komma i kontakt med er angående ett projektarbete vi gör i samverkan med en trädgårdstidning. Ni får jättegärna skicka ett mail till nedanstående mailadress så ger vi er mer information:
sdm14jni@student.lu.se
Tack på förhand!
Mvh Jenny