onsdag 20 maj 2015

Utsikt från ett fönster

Från fönstret i “Blomrummet” på övervåningen i bostadshuset kan man se hur min kirskålsbekämpning i syrenbersån ser ut “från ovan”.IMG_2123
IMG_2129
Det ser ju egentligen inte klokt ut, men det verkar fungera. Det är tur man vet hur fint det kommer att bli om några år. Vi funderar på att lägga på flis för att behålla den fria ytan, när mattorna har gjort sitt.
Till vänster om hammocken kämpar några liljekonvaljer och vintergröna om utrymmet med kirskålen. Där väntar grävning för att försöka få bort så mycket ogräs som möjligt och får de andra växterna att sprida sig.  Några vita skogsastrar (årets perenn) står på vänt i krukor för att sättas ut där också.
För-hand-bekämpning är det som gäller mellan syrenerna som ska bilda bersån med tiden. Går man fram med trimmern här ryker även de små nya syrenskotten med.
Efter ytterligare några timmars jobb med att lägga på fler mattor, ställa ut några stolar (mest som tyngd åt mattorna) och att börja rensa för hand mellan syrenerna ser det ut så här:
IMG_2139IMG_2140
På övriga ytor kommer både trimmer och gräsklippare att få hjälpa till i kampen mot detta ogräs som tyvärr har haft några år på sig att etablera sig på den här delen av tomten, på den södra sidan om huset.
Se tidigare inlägg om den blivande bersån här.)

Madame Traktor

3 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Vet du jag tycker alltihop är vackert på ett vilt sätt. Själv hade jag nog nöjt mig med att hålla fritt inne i bersån. De höga kirskålblommorna är fina och står bättre i vas än hundkex.
Allt gott
Anette

Anja sa...

Ser riktigt trevligt ut. Har du haft eget förråd av trasmattor eller fyndat?
Roligt att se hur ditt "nya" liv och drömmar artar sig.

/Anja

Annika Christensen sa...

Så himla smart tusen gånger snyggare än plast.Jag är så glad för din skull att du har hittat din plats på landet.
Kram
Annika