tisdag 19 maj 2015

Rabarber & Rädisor

(Det skulle kunna vara ett bra bloggnamn, någon!?)
Nu ligger ca 2 kg rabarber i frysen och en färsk rabarberpaj står i kylen. Det blev ett supergott mellanmål med hemgjord vaniljsås till, så nu är det bara halva pajen kvar.
Det blir mest rabarberpaj av den fina rabarbern i det här hushållet, men någon gång ska vi prova rabarberkräm med mjölk. Den smaken hör vår barndom till.
IMG_2113
Det finns två sorters rädisor att skörda i köksträdgården, än så länge. Fler sorter ska testas.
IMG_2120
Det är ´Malaga´ till vänster och ´Saxa 2´ till höger.
Smakar de olika? Nej, det är samma pepprig smak i båda. Fastän jag tar dem när de är ganska små har de redan hunnit få den karakteristiska smaken som i princip tränger igenom “allt”.

Madame Traktor

1 kommentar:

Rost och rädisor sa...

Ja, det borde ju jag kommit på:-). Trevligt att ha ett lager att ta av i frysen och rädisorna ser mumsiga ut.
Allt gott
Anette